Tindakan Dato’ Seri Nizar dianggap putus wayar?

Tindakan Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin melaungkan perkataan hidup rakyat, bubar DUN dan memakai lilitan bubar DUN di kepala selepas mengangkat sumpah jawatan Ahli Parlimen Bukit Gantang dalam sidang Parlimen pada 15.06.2009 disifatkan sebagai perkara yang amat memalukan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Di dalam siaran Berita @ Bernama TV jam 8 malam 15.06.2009, Nazri juga mengatakan bahawa kelakuan Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar merupakan tindakan putus wayar atau kurang waras. Nazri juga menambah, apabila perkara gila berlaku macam pagi tadi (semalam), Speaker boleh membuat keputusan berdasarkan pemerhatian beliau apa yang terjadi di dalam sidang Dewan Rakyat.

Namun, wajarkah kenyataan seperti itu diucapkan oleh seorang Menteri yang bertanggungjawab terhadap hal ehwal Parlimen kepada seorang Ahli Parlimen baru daripada Pakatan Rakyat?

Tetapi, jika perbuatan mengucapkan perkataan seksis yang pernah dilontarkan oleh Ahli Parlimen Kinabatangan, Dato’ Bung Moktar Radin mengapa tindakan seperti itu tidak dilabelkan sebagai amat memalukan dan putus wayar juga?

Jelas di sini, ia menggambarkan pendirian kerajaan BN yang takut dengan desakan, kritikan dan permintaan daripada sesiapa sahaja yang tidak sealiran dengan fahaman politik mereka.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: