Politik wang: SPRM diminta siasat PAS, bagaimana pula dengan UMNO?

Naib Ketua Pemuda UMNO, Dato’ Razali Ibrahim meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat dakwaan berlakunya politik wang dalam PAS menjelang Muktamar ke-55 parti itu bulan depan.

Alahai, apalah yang disibukkan sangat oleh Dato’ Razali ini. Kenapa sibuk menjaga parti orang lain sedangkan parti sendiri pun pincang? Mengapa meminta SPRM siasat PAS sedangkan anda sendiri tidak berani bersuara agar SPRM menyiasat gejala politik wang di dalam UMNO sahaja?

Adakah anda bersuara kerana menyedari keburukan rasuah di dalam kelompok masyarakat atau anda bertindak mewakili arahan pihak-pihak tertentu di dalam UMNO? Adakah ini salah satu cara untuk menunjukkan kepada kepimpinan tertinggi UMNO bahawa anda begitu prihatin dan memang melakukan kerja? Lebih baik Dato’ tumpukan dulu kepada gerak kerja parti UMNO sahaja terutama sekali Pergerakan Pemuda UMNO.

Inilah masanya untuk membalas kepercayaan ahli-ahli perwakilan UMNO tempoh hari yang memberi kepercayaan dan mengundi anda tetapi bukannya untuk membodek kepimpinan tertinggi parti dengan menyerang parti-parti gabungan di dalam Pakatan Rakyat.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: