Pilihan raya kecil DUN Penanti akan mengalami saingan 4 penjuru?

Menurut Pengarah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Pulau Pinang, Morat Pora, empat borang pencalonan bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti sudah dijual.

Sejak SPR mengumumkan kekosongan kerusi itu berikutan peletakan jawatan penyandangnya Mohammad Fairus Khairuddin dariapda Parti KeADILan Rakyat (PKR) baru-baru ini, empat individu telah datang ke pejabat SPR di Komtar untuk membeli borang berharga RM20 itu.

Sehingga ke hari ini, sudah tiga orang calon yang dikenal pasti akan bertanding dalam pilihan raya kecil tersebut. Mereka ialah Dr Mansor Othman dari PKR, Aminah Abdullah (Bebas) dan Mohd Saberi Othman (Bebas). Ini bermakna tinggal seorang sahaja lagi calon yang belum muncul untuk memperkenalkan dirinya. Adakah beliau akan mengumumkan pencalonannya ataupun tidak, sama-samalah kita tunggu dan lihat.

Penamaan calon bagi pilihan raya kecil DUN Penanti akan berlangsung pada hari Sabtu ini, 23/05/2009 manakala hari mengundi telah ditetapkan oleh SPR pada hari Ahad 31/05/2009 nanti.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: