BN tidak gentar dengan pilihan raya, bubarkanlah DUN Perak!

Pilihan raya semula adalah satu daripada opsyen yang ada untuk menyelesaikan kemelut politik di Perak tetapi ia bukanlah sesuatu yang harus, kata Dato’ Seri Najib Tun Razak.

Perdana Menteri berkata keputusan sama ada untuk mengadakan pilihan raya negeri di Perak bergantung kepada budi bicara Sultan Perak, Sultan Azlan Shah. Najib berkata Barisan Nasional tidak gentar untuk menghadapi apa jua kemungkinan termasuk pilihan raya sekiranya itu yang diputuskan. “Kita sedia berdepan dengan rakyat,” katanya.

Baguslah jika begitu. Jadi tunggu apa lagi Najib, bubarkanlah sahaja DUN Perak kenapa perlu dilengah-lengahkan pula? Jangan jadi umpama menanam tebu di tepi bibir sahaja.

Bukankah Sultan akan memberikan perkenan pembubaran DUN atas nasihat seorang Menteri Besar (MB)? Jika MB tidak menasihati Sultan, mana mungkin Sultan boleh membuat keputusan sendiri kerana seorang Sultan berada di atas politik.

Kenapa menggunakan nama Sultan untuk tidak membubarkan DUN Perak? Jika Najib benar-benar ikhlas, suruh Zambry menghadap DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Azlan Shah untuk memohon perkenan Baginda agar pembubaran DUN boleh dilakukan.

Mari kita tunggu sama ada Najib dan Zambry berani atau tidak memohon perkenan daripada Tuanku Sultan untuk membubarkan DUN Perak.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: