Nizar 5 Zambry 1

Selepas Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengisytiharkan Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak yang sah pada 11/05/2009 yang lalu, Dato’ Seri Dr Zambry Abdul Kadir pula memfailkan permohonan di Mahkamah Rayuan Putrajaya untuk menangguhkan pelaksanaan keputusan Mahkamah Tinggi.

Apa yang menarik, permohonan Zambry itu dibenarkan oleh hakim, Dato’ Ramly Mohd Ali dalam tempoh satu hari sahaja! Tetapi permohonan Nizar yang difailkan pada hari Rabu, 13/05/2009 mengambil masa selama 5 hari untuk rayuan tersebut didengar di dalam mahkamah.

Hebat sungguh proses keadilan di Malaysia ini, ya? Jika perkara yang melibatkan kepentingan kerajaan UMNO/BN, dengan pantas keputusan akan dibuat oleh hakim yang ditugaskan. Namun, jika isu yang melibatkan Pakatan Rakyat, usul tersebut akan dilengah-lengahkan.

Nizar dinasihatkan agar jangan gentar dan tabah dalam menghadapi dugaan ini. Ramai orang yang akan memberikan sokongan kepada diri anda terutamanya daripada pendokong mahupun penyokong daripada PAS, PKR, DAP, rakyat Perak khasnya dan rakyat Malaysia amnya yang bersimpati di atas kejadian yang menimpa diri anda. Manakala Zambry pula, hanya satu golongan sahaja yang akan menyokong perjuangan beliau iaitu ahli-ahli parti UMNO.

Itulah sebabnya penulis berpendapat bahawa Nizar disokong oleh 5 kelompok kumpulan, bagi Zambry pula hanya UMNO sahaja yang menyokong dirinya. Keputusan muktamad, Nizar 5 – 1 Zambry!. 😀

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: