Lelongan Toyota Camry Exco-Exco Pakatan Rakyat Perak kurang sambutan, hanya 7 tender diterima

Kereta Toyota Camry Exco-Exco Pakatan Rakyat Perak untuk dilelong

Kereta Toyota Camry Exco-Exco Pakatan Rakyat Perak untuk dilelong

Kereta Toyota Camry yang menjadi perhatian ketika kerajaan negeri Perak dipimpin oleh Pakatan Rakyat, tidak mendapat sambutan sebagaimana dijangkakan. Sekretariat Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri hanya menerima tujuh borang tender untuk membeli 16 kereta Toyota Camry yang berusia dua bulan.

Tawaran untuk membeli kenderaan itu pada harga pasaran RM148,000 setiap satu dibuka 28 April lalu dan ditutup tengah hari ini. Menurut Ketua Penolong Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Shamshuzaman Sulaiman sebanyak 40 borang telah dikeluarkan sejak minggu lalu.

Setiap pembida yang membida boleh membeli kereta berkenaan secara berasingan atau kesemuanya sekali. Tawaran tender itu akan diteliti oleh jawatankuasa khas yang terdiri daripada tiga orang. Manakala keputusannya dijangka diketahui Rabu depan.

Kereta-kereta itu didaftarkan Januari 2009 yang lalu dan berada dalam keadaan baik dengan hanya telah melalui di antara 2,000 hingga 20,000 kilometer perjalanan. Shamshuzaman tidak menyatakan butiran pihak yang membidanya dan harga yang ditawarkan. Jika tiada pembeli yang sesuai dalam usaha kali pertama itu, pihaknya akan membuka lelongan semula.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: