PRK DUN Penanti: Pemuda PAS Pulau Pinang ingin letak calon, jangan membelakangi parti!

bendera PAS

PARTI ISLAM SEMALAYSIA (PAS)

Pemuda PAS Pulau Pinang tetap mahu meletakkan calon mereka dalam pilihan raya kecil DUN Penanti pada 31 Mei 2009 nanti. Ketuanya, Mohd Hafiz Mohd Nordin berkata satu perbincangan dengan Presiden parti berhubung hal itu akan diadakan dalam tempoh terdekat ini.

Tindakan itu bakal dilakukan berdasarkan permintaan ahli-ahli PAS di peringkat akar umbi yang mahukan PAS mengambil balik kawasan itu. Pemuda PAS Pulau Pinang kata Mohd Hafiz telah mempunyai calon yang sesuai.

Mohd Hafiz menyatakan setakat ini belum ada sebarang perbincangan yang dibuat di antara PAS dengan Dato’ Seri Anwar Ibrahim berhubung calon Pemuda PAS yang turut akan bertanding di DUN Penanti.

Tindakan yang akan dibuat merupakan tindakan yang tidak bijak. Mereka sepatutnya mendapatkan pandangan daripada Presiden parti dan semua kepimpinan PAS Pusat. Pengumuman seperti ini boleh menjejaskan hubungan kerjasama parti-parti gabungan dalam Pakatan Rakyat (PR). Ia juga membuka peluang kepada Barisan Nasional untuk menyerang PR kerana ikatan setiakawan dilihat seolah-olah rapuh dan seakan retak menanti belah.

Fikirkan semasak-masaknya semula tindakan yang ingin diambil. Jangan membelakangi keputusan parti. Muhasabah diri sendiri, rapatkan saf perjuangan yang telah terjalin sejak PRU ke 12 yang lalu, jangan beri peluang musuh mengambil kesempatan di atas kecelaruan pendapat kita dan yang paling utama, kekalkan kemenangan untuk rakyat Penanti, pendokong dan penyokong PR di Malaysia!. PAStikan kerusi DUN Penanti kekal milik kita bersama!.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: