Nizar: Lelong Toyota Camry tindakan angkuh, bazir wang rakyat

Toyota Camry Exco PR Perak

Gambar menunjukkan 3 buah kereta Toyota Camry yang pernah digunakan oleh Exco-Exco Pakatan Rakyat negeri Perak satu ketika dahulu.

Keputusan kerajaan BN Perak melelong 16 kereta Toyota Camry 2.4 yang sebelum ini digunakan sebagai kenderaan rasmi Exco Pakatan Rakyat disifatkan sebagai pembaziran wang rakyat.

Ahli Parlimen Bukit Gantang, Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin berkata, pimpinan Menteri Besar, Dato’ Seri Dr Zambry Abdul Kadir juga mula menampakkan gelagat angkuh mereka kerana mengambil keputusan yang merugikan itu.

Menurutnya, kerajaan BN tidak seharusnya mengambil tindakan drastik kerana dari segi lunas undang-undang, Mahkamah Tinggi belum memutuskan sebarang keputusan berkaitan pentadbiran kerajaan negeri yang mana sah atau tidak sah.

Toyota Camry Dato' Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin

Gambar kereta Toyota Camry yang digunakan oleh Dato' Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin. Kelihatan di hadapan kereta tersebut ialah perkataan MENTERI BESAR PERAK.

Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin akan terus menggunakan Camry bernombor pendaftaran AGS 10 selagi mahkamah belum memutuskan sebarang keputusan berkaitan pentadbiran kerajaan negeri.

Ia sebagai simbolik kepada kerajaan yang sah dan Perdana Menteri sendiri pun telah menyatakan segala-galanya perlu tunggu keputusan Mahkamah.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: