DUN Perak bersidang semula pada 7 Mei 2009

Sidang DUN Perak di bawah pokok

DUN Perak akan bersidang di dalam bangunan selepas ini bukan di bawah pokok seperti yang berlaku pada 03 Mac 2009 yang lalu.

Abdullah Antong Sabri, Setiausaha DUN Perak yang digantung perkhidmatannya oleh Speaker DUN, V Sivakumar, memanggil sidang DUN Perak pada 7 Mei nanti, tujuh hari sebelum tarikhnya luput.

Kali terakhir DUN Perak bersidang adalah pada 13 November 2008 dan sekiranya dewan berkenaan tidak bersidang dalam tempoh enam bulan dari tarikh akhir itu, maka DUN Perak akan bubar secara automatik dan pilihan raya bagi DUN perlu diadakan.

Abdullah turut mengesahkan bahawa beliau telah mengeluarkan notis untuk bersidang pada tarikh itu kepada semua anggota DUN mulai hari ini. Beliau juga berkata pihaknya telah mendapat perkenan Sultan Perak, Sultan Azlan Shah berhubung persidangan DUN itu semalam dan Baginda berkenan menandatangani surat pengisytiharan berhubung persidangan itu.

Ini bermakna, Menteri Besar BN Perak dan Exco-Exconya yang digantung daripada menghadiri sidang DUN oleh V Sivakumar, boleh hadir pada tarikh yang dinyatakan setelah Mahkamah Persekutuan memutuskan tindakan menggantung Zambry dan barisan Exconya adalah tidak sah.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: