Rakyat mahu Pakatan Rakyat terus perintah Kedah

Mohd Firdaus Jaafar

Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar

Kemenangan Pakatan Rakyat (PR) menunjukkan kerajaan PR terus disokong oleh rakyat Negeri Kedah yang inginkan PR terus memerintah negeri ini.

Ketua Urusetia Penerangan Jabatan Pilihan Raya PAS Negeri Kedah, Mohd Firdaus Jaafar berkata, rakyat terus menyokong kerajaan PR yang di terajui oleh Menteri Besar, Dato’ Seri Azizan Abdul Razak.

Menurutnya, rakyat sedar hanya kerajaan PR sahaja yang boleh membantu mereka untuk terus maju, oleh itu sokongan diberikan oleh semua kaum termasuk kaum Cina, India dan Melayu kepada calon Parti KeADILan Rakyat (PKR) yang memenangi pilihan raya kecil Bukit Selambau, 7 April 2009 lalu.

“Saya berterima kasih kepada pengundi di Bukit Selambau dan Bukit Gantang yang telah memilih calon daripada PR untuk menjadi wakil rakyat mereka, kerana rakyat percaya hanya pemimpin dari PR yang akan membantu mereka untuk terus hidup dengan selesa.

“Rakyat tahu siapakah pemimpin yang boleh membantu mereka dan hanya kerajaan PR boleh melaksanakannya, ini boleh dilihat apabila negeri Kedah telah berjaya ditadbir oleh kerajaan PR setelah rakyat membuat pilihan untuk memilih calon daripada PR dalam pilihan raya umum lalu,” katanya.

Pilihan raya kecil bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau telah dimenangi oleh S Manikumar (PKR) dengan majoriti 2,403 undi mengalahkan calon Barisan Nasional (BN), Dato’ S Ganesan serta 13 calon bebas lain yang bertanding dalam pilihan raya tersebut, kelmarin.

Mohd Firdaus berkata, kemenangan calon PAS, Dato’ Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dengan majoriti 2,789 undi menewaskan calon BN, Ismail Safian menunjukkan rakyat negeri Perak mahukan pilihan raya umum negeri itu diadakan semula.

“Ini kerana untuk membaik pulih semula sistem pemerintahan negeri itu, memerlukan kerajaan PR memerintah semula negeri tersebut,” katanya.

Beliau berkata, dijangka pilihan raya umum akan datang menyaksikan pertandingan yang hebat dengan berkemungkinan besar negara akan diperintah oleh kerajaan PR yang merupakan kerajaan yang terbaik untuk memerintah negara ini. Sinar Harian Edisi Utara

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: