Kemenangan Dato’ Seri Nizar sudah dijangka

PAS berjaya mempertahankan kerusi Parlimen Bukit Gantang

PAS berjaya mempertahankan kerusi Parlimen Bukit Gantang

Kemenangan calon PAS, Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin dalam pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang sudah dijangka sejak awal lagi.

Ketua Wanita Parti KeADILan Rakyat (PKR) Tanjung Malim, Suraya Sulaiman berkata, kemenangan Nizar memang sudah dijangka oleh penyokong beliau.

Menurutnya, kemenangan ini jelas menunjukkan apa sebenarnya yang diinginkan rakyat yang inginkan pembaharuan dalam pentadbiran.

“Dengan kemenangan Dato’ Seri Mohammmad Nizar di Parlimen Bukit Gantang menunjukkan ada hikmah di sebalik apa yang berlaku kepada beliau selama ini.

“Beliau boleh membawa masalah rakyat ke Parlimen dengan kejayaannya menduduki kerusi Parlimen dan seterusnya mampu menyelesaikan masalah rakyat Perak selama ini,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Menurut Suraya, rakyat Perak tidak perlu berasa rugi walaupun Nizar sudah tidak menjadi Menteri Besar lagi.

“Rakyat Perak tidak perlu berasa rugi lagi kerana kejayaan Nizar di kerusi Parlimen mampu membuatkan masalah rakyat setempat dibawa terus ke pengetahuan di Parlimen.

“Walaupun tidak lagi menjadi MB tetapi masalah rakyat boleh diselesaikan dengan suara yang akan beliau bawa di Parlimen nanti,” katanya.

Menurutnya, kejayaan Nizar juga bukanlah disebabkan undi simpati masyarakat.

“Rakyat sudah nampak dan jelas dengan apa yang berlaku di sekeliling dan masyarakat mahukan satu perubahan yang mampu membantu mereka semua.

“Nizar mampu membawa perubahan kepada rakyat dan disebabkan itulah beliau dipilih rakyat, jelas kini apa yang sebenarnya diinginkan rakyat,” katanya.

Suraya juga menolak tanggapan Nizar tidak mampu menjaga dua kawasan jagaannya iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pasir Panjang dan juga Ahli Parlimen Bukit Gantang.

“Sedangkan PM mampu untuk menjaga satu Malaysia inikan pula dua kawasan kecil sahaja.

“Saya penuh yakin dengan kepimpinan Nizar yang mampu membawa arus perubahan kepada masyarakat di Perak kini,” katanya. Sinar Harian Edisi Perak

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: