Dato’ Ibrahim Ali akan sertai UMNO semula?

Dato' Ibrahim Ali

Dato' Ibrahim Ali

Selepas Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri mengesahkan bahawa mereka telah menyertai semula UMNO pada hari ini, pasti kita akan tertanya-tanya, siapa pula yang akan mengikut jejak langkah pasangan tersebut selepas ini?.

Yang pasti, anak mereka Dato’ Mokhzani juga akan menghantar permohonan untuk menyertai semula UMNO Bahagian Merbok. Adalah dipercayai bahawa Tan Sri Sanusi Junid dan Dato’ Ibrahim Ali juga akan mengikut jejak langkah mentor mereka. Dato’ Ibrahim Ali pernah dikhabarkan sebagai seorang pengikut yang setia kepada seorang ketua, siapa lagi jika bukan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Jadi, apakah pendirian Dato’ Ibrahim Ali selepas mengetahui bahawa mentor beliau telah menyertai UMNO semula? Adakah Dato’ Ibrahim Ali akan menyerahkan borang keahlian UMNO sedikit masa lagi?.

Kami pendokong dan penyokong Pakatan Rakyat memohon agar Dato’ Ibrahim Ali menyatakan pendirian beliau sama ada akan menyertai UMNO atau kekal sebagai ahli parti Bebas?. Dato’ Ibrahim Ali patut memikirkan semasak-masaknya sebelum memberikan keputusan yang muktamad.

Jika beliau berhasrat untuk menyertai UMNO semula, beliau seharusnya merasa malu kepada Mursyidul Am PAS, Dato’ Nik Abdul Aziz bin Nik Mat kerana jawatan beliau sebagai Ahli Parlimen Pasir Mas adalah cadangan daripada Menteri Besar Kelantan itu sendiri. Tuan Guru Nik Aziz sanggup mengenepikan pandangan ahli-ahli PAS Pasir Mas kerana beranggapan bahawa Dato’ Ibrahim Ali seorang yang sudah berubah.

Apa lagi Dato’ Ibrahim, gendang sudah ada di tangan hanya menunggu masa sahaja untuk dipalu. Segera umumkan pendirian Dato’ untuk pengetahuan semua orang.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: