Cucu sulung hadiah awal kemenangan Dato’ Seri Nizar di Bukit Gantang

Nur Faatihah binti Mohammad Nizar

Nur Faatihah Mohammad Nizar

Menteri Besar Pakatan Rakyat Perak, Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin menambah satu lagi gelaran kepada diri beliau apabila kini dia bergelar datuk kepada cucu sulungnya pada 31 Mac 2009 yang lalu.

Anak sulung Dato’ Seri Nizar, Nur Faatihah berusia 25 tahun telah selamat melahirkan bayi perempuan di Pusat Rawatan Islam Ar-Ridzuan, petang Selasa yang lalu. Bayi seberat 3.1 kilogram itu selamat dilahirkan pada jam 4.56 petang setelah Nur Faatihah dimasukkan ke wad kira-kira jam jam 2 petang. Nur Faatihah bersama bayinya berada dalam keadaan sihat dan pulang ke kediaman mereka petang semalam.

Nur Fatihah dan suaminya Hakimin Sulaiman 27 tahun, tidak menyangka akan menyambut kelahiran bayi itu lebih awal kerana mengikut perkiraan doktor, Faatihah dijangka bersalin pada 7 April iaitu tarikh pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang yang ditandingi oleh bapa beliau sendiri.

Menurut suami beliau, bapa mertuanya telah mengunjungi mereka sekeluarga sebaik dimaklumkan perkhabaran gembira itu. Mohammad Nizar dikatakan terlalu gembira dengan kelahiran cucu sulungnya itu.

Tahniah diucapkan kepada Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin sekeluarga di atas kehadiran orang baru dalam keluarga besar mereka. Semoga Dato’ Seri akan terus berusaha keras untuk memenangi kerusi Parlimen Bukit Gantang sebagai hadiah untuk rakyat Bukit Gantang dan Perak khasnya dan seluruh pendokong dan penyokong Pakatan Rakyat di Malaysia amnya. Takbir!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: