BN berkempen di Kuala Sepetang guna tiga gadis seksi

tiga gadis manis berimej seksi

Tiga gadis manis berimej seksi hanya berseluar pendek dan bersinglet biru, menari dan menyanyi lagu rancak dalam majlis makan malam anjuran BN di Kuala Sepetang.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang menjaga Hal-Ehwal Agama Islam, Dato’ Seri Ahmad Zahid Hamidi dan calon BN, Ismail Safian telah menghadirkan diri dalam majlis makan malam di Kampung Baru Kuala Sepetang iaitu sebuah perkampungan nelayan di DUN Kuala Sepetang dalam Parlimen Bukit Gantang malam semalam.

Majlis tersebut diserikan dengan konsert tiga gadis manis berimej seksi. Tiga artis Cina berseluar pendek dan bersinglet biru itu menari dan menyanyi lagu rancak sewaktu Ahmad Zahid sedang mengadakan sidang media di hadapan pentas tersebut.

Tidak adakah cara yang lebih elok daripada itu untuk menghiburkan rakyat setempat yang menghadiri majlis makan malam tersebut?. Ia kelihatan seperti tindakan terdesak BN untuk menarik perhatian orang ramai menghadiri majlis kempen mereka di kawasan yang dilawati.

Perkara seperti ini telah mengesahkan bahawa UMNO/BN memang menyokong acara-acara hiburan supaya rakyat dapat dilekakan tentang isu-isu yang lebih penting dalam negara seperti isu ekonomi, pendidikan, pentadbiran negara, kepimpinan dan lain-lain lagi.

Apa yang menghairankan ialah Menteri yang hadir dalam majlis tersebut juga menegaskan bahawa acara tersebut yang disediakan “harus dihormati kerana ia sebahagian daripada budaya Cina.”

Mengapa Menteri tersebut tidak memberi teguran kepada artis jemputan yang berpakaian seksi sedangkan beliau menjaga hal ehwal agama Islam di JPM? Adakah untuk menjaga hati pengundi berbangsa Cina, sensitiviti orang Islam diketepikan? Mungkin ajaran Islam Hadhari membenarkan ia berlaku agaknya. Wallahu’alam.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: