Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak yakin BN boleh menang 3 PRK

Tan Sri Muhyiddin Yassin

Tan Sri Muhyiddin Yassin

Tan Sri Muhyiddin Yassin mula tidak yakin boleh memenangi pilihanraya di Parlimen Bukit Gantang, DUN Bukit Selambau dan Batang Ai apabila meminta rakyat tidak menjadikan pilihan raya kecil ini sebagai suatu ‘pungutan suara’ penerimaan rakyat terhadap kepimpinan UMNO di bawah Dato’ Seri Najib Tun Razak.

“Ini menunjukkan bahawa peluang mereka sudah tidak ada di ketiga-tiga pilihanraya tersebut” kata Dato’ Mahfuz Omar.

“Dia tidak mahu keputusan ini menjadi sebagai suatu referendum rakyat bagi membuktikan penerimaan rakyat kepada kepimpinan baru UMNO kerana mereka menjangkakan akan kalah dalam pilihanraya kecil kali ini.” kata beliau.

Menurut Dato’ Mahfuz, ini merupakan suatu pengakuan yang ikhlas daripada Tan Sri Muhyiddin Yassin kerana sudah tahu mereka tidak boleh diterima oleh rakyat. “Kami mengucapkan terima kasih atas pengakuan ini” sinis beliau.

Ahli Parlimen Pokok Sena itu, mempersoalkan mengapa medan pilihanraya ini tidak boleh dijadikan referendum sedangkan inilah medan ujian kepada kepimpinan baru UMNO di bawah kepimpinan Dato’ Seri Najib Tun Razak.

“Kalau orang di sini (Bukit Gantang, Bukit Selambau, dan Batang Ai) sudah tidak boleh terima, menunjukkan rakyat sudah tidak yakin dengan kepimpinan Najib” kata beliau.

Tan Sri Muhyiddin Yassin dilaporkan berkata kepada Bernama bahawa ini bukan pungutan suara kepada kepimpinan Najib melainkan hanya pilihan raya kecil.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: