Bukit Gantang ujian besar PAS

Dato' Seri Abdul Hadi Awang

Dato' Seri Abdul Hadi Awang

Presiden PAS, Dato’ Seri Abdul Hadi Awang berkata, pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang adalah ujian besar bagi Pakatan Rakyat (PR) untuk membuktikan sejauh mana penerimaan rakyat terhadap parti itu.

Beliau menaruh keyakinan, PAS akan beroleh kemenangan dalam pertandingan pada 7 April ini berdasarkan calonnya seorang yang ternama, diterima dan disayangi rakyat.

Beliau berkata, pemilihan Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar sebagai calon kerusi Parlimen itu dibuat setelah mengambil kira pelbagai aspek termasuk kehendak rakyat.

“Pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang ini adalah pilihan raya yang besar, bukan sahaja di Bukit Gantang, malah di Perak.

“Dia (Mohammad Nizar) akan berhadapan dengan calon Barisan Nasional (BN), Ismail Saffian dan saya berharap pengundi membuat pilihan bijak dalam melaksanakan amanah mereka memilih pemimpin,” katanya selepas mengumumkan penamaan calon di sini, malam kelmarin.

Abdul Hadi berkata, masalah politik tidak boleh dipandang ringan apabila gejala rasuah semakin berleluasa dan paling berbahaya jika parti yang memerintah terkena penyakit rasuah.

Menurutnya, dalam Islam, rasuah adalah dosa besar yang dilaknati Allah dan ia terbukti apabila media mendedahkan gejala itu dalam kalangan ahli serta pemimpin politik.

Menurutnya, pilihan raya kali ini memberi makna yang sangat besar di mana rakyat akan menolak parti yang dihidapi rasuah dengan peralihan kepimpinan memerlukan pemimpin bersih.

“Apabila ada tuduhan, maka ada keraguan. Pemimpin perlu dibersihkan daripada tohmahan dan fitnah. Rakyat perlu memilih pemimpin yang bersih dan sebagai pengundi Bukit Gantang bukan sahaja memilih calon, tetapi menjadi penyampai risalah kepada rakyat.

“Beri kepercayaan kepada PAS untuk mewakili PR dan akan memberikan calon yang konsisten serta amanah supaya pengundi dapat memberikan penyambung itu,” katanya. Sinar Harian

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: