Najib bakal cipta sejarah – Lim Kit Siang

Lim Kit Siang

Lim Kit Siang

Penasihat Parti Tindakan Demokratik (DAP), Lim Kit Siang berkata, Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak bakal mencipta sejarah Malaysia kerana bakal menjadi Perdana Menteri yang diragui rakyat.

“Saya pernah mencadangkan kepada Najib untuk menubuhkan Suruhanjaya Diraja tetapi cadangan itu ditolak,” katanya ketika berucap pada majlis makan malam yang dihadiri 1,500 penyokong DAP di dewan serbaguna dekat sini, kelmarin.

Hadir sama, beberapa pemimpin dari DAP iaitu Ahli Parlimen Taiping merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pantai Remis, Nga Kor Ming; Ahli Parlimen Beruas yang juga ADUN Sitiawan, Ngeh Koo Ham; Ahli Parlimen Cheras, Tan Kok Wai dan ADUN Canning, Wong Kar Ho.

Bagaimanapun, beliau berkata, beliau akan membangkitkan isu di Dewan Rakyat dan cuba mendapat sokongan Ahli Dewan untuk mempertikaikan kredibiliti Najib sebagai Perdana Menteri yang ke-6.

“Semua orang sudah maklum tentang kes yang mengaitkan dirinya seperti kes pembunuhan Altantuya dan isu pembelian kapal selam,” katanya.

Menurutnya, walaupun media tempatan jarang melaporkan tentang isu ini, tetapi laporan media antarabangsa membuat liputan yang meluas terutamanya di Perancis dan England tentang isu dalaman negara kita.

Dalam perkembangan lain, Lim turut menyesali kerana Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang ditubuhkan oleh Perdana Menteri, Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi tidak menampakkan keberkesanannya. Sinar Harian Edisi Perak

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: