Nizar minta rakyat bertenang

Dalam keadaan politik di Perak yang dilihat agak tidak stabil kini, diharap masyarakat dapat bertenang dan bertindak aman supaya tidak merumitkan lagi keadaan.

Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin berkata, dalam kemelut politik di Perak, hak rakyat dinafikan dan dirampas oleh mereka yang mempunyai kepentingan.

“Rakyat mempunyai hak mereka sendiri dan tidak sewajarnya hak itu diketepikan, perkara berkenaan juga adalah penganiayaan kepada masyarakat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada program penutup pertandingan futsal Peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Kubu Gajah, Anugerah Pelajar Cemerlang Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dan Penilaian Menengah Rendah (PMR) serta pelancaran Gelanggang Silat Seni Pusaka Gayong Malaysia (PSSPGM).

Turut hadir, Yang Dipertua PSSPGM selaku Pengarah Guru Latih Tertinggi PSSPGM, Dato’ Abdul Majid Mat Isa.

Pada majlis sama, Mohammad Nizar berkata, beliau berharap belia dapat menyertai lebih banyak program dan aktiviti seperti ini supaya dapat melahirkan lebih ramai belia berkualiti.

“Perkara yang paling utama ialah sebagai khalifah di dunia ini, kita seharusnya melaksanakan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan dengan baik,” katanya.

Pada majlis itu, Mohammad Nizar turut menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang pertandingan futsal peringkat DUN Kubu Gajah, pelajar-pelajar cemerlang UPSR dan PMR.

Berita asal : Sinar Harian

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: