Chelsea 2 Malaysia 0…

Semalam, 29.07.2008 bertempat di Stadium Shah Alam, Selangor, Chelsea hanya berjaya menundukkan Malaysia dengan keputusan 2-0 pada perlawanan itu. Ini merupakan perlawanan pra musim EPL 2008/2009 mereka dalam siri jelajah Chelsea Asian Tour 2008.

Pasukan Malaysia melalui cubaan pemain yang mewakili negeri Selangor, Amirul Hadi Zainal mempunyai 3 peluang untuk membolosi pintu gol Chelsea. Namun, 2 peluang yang diperolehi di separuh masa pertama dan 1 lagi peluang pada separuh masa kedua gagal disempurnakan dengan jaringan gol.

Pujian harus diberikan kepada penjaga gawang Malaysia, Mohd Helmi Eliza Elias yang berjaya menyelamatkan beberapa percubaan bahaya daripada para pemain Chelsea yang berstatus bintang. Satu percubaan first timer volley yang dilakukan oleh Deco, berjaya ditepis keluar oleh Helmi.

Namun, pintu gol Malaysia bolos juga pada minit ke 36 hasil jaringan Nicolas Anelka dan Ashley Cole menjaringkan gol kedua Chelsea pada minit ke 52. Apa pun, syabas dan tahniah diucapkan kepada barisan pasukan Malaysia kerana berjaya mengekang Chelsea daripada berkenduri gol pada malam itu.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: